EU flag-Erasmus vect POSLogoIKY

To 1ο ΕΠΑΛ Δραπετσώνας θα υλοποιήσει το τρέχον σχολικό έτος 2016-2017 Μαθησιακή Κιηνητικότητα Εκπαιδευομένων και Προσωπικού Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Erasmus+ KA1 με Κωδικό Προγράμματος : 2016-1-EL01-KA102-023231 και τίτλο σχεδίου:

«Εφαρμόζοντας τον Αντισεισμικό Σχεδιασμό και την Ασφάλεια στην Επαγγελματική Εκπαίδευση και η τοποθέτηση μαθητών σε επαγγελματικούς χώρους».

Η κινητικότητα μας ξεκινά με την άφιξη μας αεροπορικώς στη πόλη της Ρώμης όπου θα διαμείνουμε και στη συνέχεια με τουριστικό λεωφορείο θα ταξιδέψουμε στη πόλη του Celano. Κατά τη παραμονή μας στη Ρώμη αλλά και στη διαδρομή προς το Celano που είναι η πόλη προορισμού μας θα έχουμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε την ευρύτερη περιοχή της κεντρικής Ιταλίας.

Ο οργανισμός υποδοχής μας AMFI βρίσκεται σε μια όμορφη πόλη μέσης ηλικίας που ονομάζεται Celano, στην καρδιά της Ιταλίας. Η περιφέρεια Abruzzo (Αμπρούτσο) στην οποία ανήκει το Celano είναι μια πλούσια και εύφορη γη που βρίσκεται ανάμεσα στις πλαγιές των Απεννίνων και της Αδριατικής Θάλασσας. Δέχεται χιλιάδες επισκέπτες από Ιταλία και την Ευρώπη σε αυτή την υπέροχη ενδοχώρα με τα παλαιά κέντρα και πόλεις, τα φυσικά πάρκα, τα κάστρα, τις εκκλησίες και μοναστήρια.

Ο AMFI, είναι ένας οργανισμός που δραστηριοποιείται στον τομέα της Διεθνούς Κινητικότητας, Επαγγελματικής και Γλωσσικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης. Προτείνει και προωθεί Διεθνή Έργα και Δραστηριότητες της μη-τυπικής εκπαίδευσης στο πλαίσιο των κύριων ευρωπαϊκών προγραμμάτων με την πεποίθηση ότι ο πλούτος της Ευρωπαϊκής Ένωσης βρίσκεται στις πολιτιστικές διαφορές των χωρών της. Υποστηρίζει και ενθαρρύνει τη Διακρατική Κινητικότητα εντός της επαγγελματικής κατάρτισης, ως εργαλείο για την προώθηση του διαπολιτισμικού διαλόγου με βάση την αμοιβαία κατανόηση μεταξύ των λαών. Διοργανώνει Μαθήματα Γλώσσας και Πολιτιστικές Δραστηριότητες στην Ιταλία και στο εξωτερικό, που σκοπό έχουν να διευκολύνουν τη διαδικασία εκμάθησης γλωσσών. Υποστηρίζει νέους ανθρώπους στη λήψη αποφάσεων σχετικά με την μελλοντική τους δράση ενεργώντας ως παρατηρητήριο στην αγορά εργασίας και της επαγγελματικής κατάρτισης. Έχει ένα ευρύ φάσμα συνεργασιών με άλλες Οργανώσεις και Ιδρύματα κατάρτισης με σκοπό την κοινωνική και πολιτιστική προαγωγή. Δείτς την ιστοσελίδα του φορέα εδώ: http://www.amfinternational.org/

αμφι

Η τοποθέτηση μας αφορά τη περίοδο 27/11/2016 έως 03/12/2016 και αποτελεί επιμόρφωση σε θέματα σεισμού και την αντιμετώπιση τους.

Κατά την εκπαίδευση μας θα εστιάσουμε στους κύριους σεισμούς της γειτονικής χώρας της Ιταλίας και ειδικότερα σε αυτούς της επαρχίας Abruzzo, θα ενημερωθούμε για περιπτώσεις ισχυρών σεισμών στη γειτονική περιοχή παλαιότερων και σύγχρονων, θα περιηγηθούμε στις πόλεις του Celano και της L'Aquila όπου θα επισκεφτούμε αξιοθέατα τους, θα ενημερωθούμε για το νομοθετικό πλαίσιο αντιμετώπισης των σεισμών στη γείτονα χώρα και πως εφαρμόζεται στα σχολεία της, για τους κανόνες ασφαλείας στα σχολεία και την εφαρμογή σχεδίων διαφυγής σε περίπτωση ισχυρού σεισμού σε συγκεκριμένα σχολεία που θα επισκεφτούμε. Θα ενημερωθούμε για τρόπους μείωσης του σεισμικού κινδύνου και θα επισκεφτούμε το γραφείο πολιτικής προστασίας της περιοχής.

Μία Ροή προσωπικού/εκπαιδευτών ΕΕΚ (VET STAFF) διάρκειας 9 ημερών στην Ιταλία και τέσσερις  ροές μαθητών στη μεγάλη Βρετανία τεσσάρων διακριτών ειδικοτήτων των Μηχανολόγων, Ηλεκτρολόγων, Δομικών Έργων και Οικονομίας και Διοίκησης του 1ου ΕΠΑΛ Δραπετσώνας με προορισμό το Πλύμουθ της Μεγάλης Βρετανίας και τη συμμετοχή δέκα (10) μαθητών και δύο(2) συνοδών εκπαιδευτικών ανά ροή. Το πρόγραμμα θα έχει διάρκεια 16 ημέρες και θα πραγματοποιηθεί εντός του 2017.

Το Κολέγιο Tellus στη Μ. Βρετανία θα αναλάβει τη οργάνωση και τη διδασκαλία των ομάδων (η οποία θα εποπτεύεται από τους συνοδούς εκπαιδευτικούς του σχολείου μας) των μαθητών ανά ειδικότητα που θα φιλοξενήσει . (βλ. http://www.telluscollege.com/erasmus-plus-student-mobility)

Το κόστος διαβίωσης και μετακίνησης χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό πρόγραμμα Erasmus+ και τον εθνικό μας φορέα ΙΚΥ (δεν θα υπάρχει δηλαδή καμία οικονομική επιβάρυνση για τους μαθητές και τους συνοδούς εκπαιδευτικούς που θα ταξιδέψουν).

 

 

 τελλθσ